Fapte și Cifre.

Portul Constanza este situat pe coasta de vest a Mării Negre, la 179 nM de strâmtoarea Bosfor și la 85 nM de brațul Sulina prin care Dunărea se varsă în mare. Acoperă 3.926 ha, din care 1.312 ha sunt terenuri, iar restul de 2.614 ha sunt apă. Lucrările de finalizare din partea de sud au început deja să găzduiască noi terminale într-o zonă favorizată cu adâncime ridicată a apei.

Cele două diguri situate înspre nord și sud adăpostesc portul creând cele mai sigure condiții pentru activitățile portuare. Lungimea actuală a digului de nord este de 8 344 m, iar digul de Sud este de 5 560 m.

Cu o lungime totală a cheiului de 29,83 km, Portul Constanța are un număr actual de 145 de dane, dintre care 119 sunt dane operaționale cu adâncimi cuprinse între 2 și 19 metri. Astfel de bazine de apă, fiind cele mai adânci din Marea Neagră, permit cazarea tancurilor și a vrachierelor de 220.000 DWT.

Situat la intersecția rutelor comerciale care leagă țările dezvoltate din Europa de Vest și piețele emergente din Europa Centrală cu furnizorii de materii prime din CSI, Asia Centrală și Transcaucaz, Portul Constanța este principalul port românesc și cel mai mare port din Marea Neagră.

Are o poziție geografică strategică, fiind situat pe ruta a două coridoare pan-europene de transport: coridorul fluvial VII (Dunăre) și coridorul feroviar-rutier IV.

În partea de sud a portului Constanța există un sector fluvial-maritim, care permite cazarea navelor maritime și a navelor fluviale. Cele două porturi satelit Midia și Mangalia sunt situate aproape de portul Constanța și îndeplinesc o funcție vitală în cadrul portului general.

Avantaje.

Portul Constanța oferă o mulțime de avantaje, printre care cele mai importante sunt:

 • port multifuncțional cu facilități moderne și adâncime suficientă pentru a găzdui cele mai mari nave care trec prin Canalul Suez

 • acces direct la coridorul paneuropean VII, prin Canalul Dunării de la Marea Neagră, asigurând un transport pe cale navigabilă mai scurt și mai ieftin către Europa Centrală decât rutele care utilizează porturile Europei de Nord

 • conexiuni bune cu toate modurile de transport: cale ferată, rutieră, fluvială, căi respiratorii și conducte

 • Noul terminal de containere de pe debarcaderul II Sud, mărind capacitatea de operare a containerelor

 • extinderea viitoare planificată

 • Terminalele Ro-Ro și Ferry-boat potrivite pentru dezvoltarea transportului maritim pe distanțe scurte care deservesc țările riverane Mării Negre și Dunării

 • Noul statut al portului Constanța, „port cu facilități vamale”

 • Extinderea viitoare este planificată

Rețeaua de autostrăzi, căi ferate, căi navigabile și conducte transformă portul Constanța în centrul de transport multimodal ideal pentru orice tip de marfă cu destinație. Milioane de tone de mărfuri care se deplasează anual prin Constanța sunt transportate de la sau către piețele și consumatorii finali din interiorul țării.

Transportul rapid, fiabil și eficient al mărfurilor este redat la standardele europene pe axa comercială 20 est-vest. Infrastructura portuară este conectată la coridoarele paneuropene de transport definite la Conferința paneuropeană de transport de la Helsinki din 1997 și susținută de UE: coridorul fluvial nr. VII și Coridorul feroviar nr. IV precum și Coridorul „TRACECA”.

Ani de experiență

15

Clienți deserviți până acum

peste 600

Țări deservite

89

De încredere pentru companiile cu cea mai rapidă creștere::
Abstract
Cglobal
DigitalBox
Hemisferio
Next
Spaces

Beneficii majore de la MGS

Credem că suntem parteneri pe termen lung și suntem dedicați obiectivului nostru de a oferi servicii sigure, eficiente și profesionale în beneficiul clienților noștri.

 • Experiența noastră de peste 15 ani în domeniul expediției și logisticii este o promisiune pentru cel mai bun serviciu din clasă.

 • MGS a dobândit un set complet de competențe în domeniul nostru în mulți ani de experiență, care este de o importanță capitală pentru oferta către clienții noștri.

 • Soluțiile personalizate nu sunt doar o sintagmă pentru noi, ci este un mod de a lucra și a ne îmbunătăți în mod constant serviciile în beneficiul clienților noștri.

 • Ne străduim să avem o ofertă de servicii personală, nu lucrăm pe baza conceptului de mărime unică.

 • Detaliile minore fac schimbări majore.

Aveți nevoie de o soluție personalizată?

Vă rugăm să ne trimiteți un mesaj și vom face o ofertă pentru proiectul dvs. special.

Cum vă putem ajuta?

Primiți o ofertă personalizată

Vă mulțumim pentru mesaj. Acesta a fost transmis.
A apărut o eroare la transmiterea mesajului. Vă rugăm să încercați mai târziu.